TOLKEN

Introductie

Dat heldere communicatie centraal staat bij DaVinci Vertalingen, spreekt voor zich. Elke gespreksomgeving is uniek en vraagt om een aangepaste aanpak. Er zijn veel situaties te bedenken waarbij een tolk van enorme waarde is. Denk hierbij aan:

 • Internationale vergaderingen en conferenties
 • Onderhandelingen en contractbesprekingen
 • Juridische besprekingen
 • Trainingen of presentaties
 • Medische consulten
 • Examens

Bent u betrokken bij een zakelijke transactie? Heeft u een juridische bespreking of een medisch consult gepland? Wij zijn uw partner en verzekeren u dat de communicatie helder en professioneel verloopt, ongeacht de complexiteit van de situatie.

Wat doet een tolk precies?

Een tolk vertaalt gesproken woorden van de ene taal naar de andere en fungeert zo als een brug tussen twee verschillende talen en culturen. Voor welke tolkdiensten kunt u bij ons terecht?

 • Gesprekstolken (bijvoorbeeld bij kleine vergaderingen, bezoek van buitenlandse delegaties, etc.)
 • Fluistertolken (voor kleine bijeenkomsten waarbij de tolk naast de ontvanger(s) zit)
 • Gerechtstolken (voor tolken tijdens een rechtszaak)
 • Congrestolken (voor grote bijeenkomsten of evenementen waarbij de tolk werkt vanuit een tolkcabine)
 • Notariële tolken (voor het passeren van notariële aktes)

In alle gevallen vereist het een hoog niveau van taalvaardigheid, concentratie, training en ervaring van de tolk. Wij selecteren voor u de juiste tolk voor uw situatie. Of het nu gaat om veelgevraagde talen zoals Engels, Duits of Frans of juist de minder gangbare talen zoals Chinees, Arabisch of Portugees.

Tolken op locatie of op afstand

Gaat het om een juridische bespreking bij de notaris? Wij selecteren voor u een beëdigde tolk. Heeft u een motivational speaker uitgenodigd op uw bedrijfsevent? Onze toegewijde tolk brengt het verhaal met net zo veel enthousiasme over op de internationale bezoekers. En ja, wij leveren hierbij ook de benodigde technische hulpmiddelen, dat spreekt voor zich. Is reizen niet nodig? Op afstand tolken is ook mogelijk. Bijvoorbeeld bij een online vergadering of een telefoongesprek.

Tolken in verschillende talen

U vindt bij ons een ervaren, professionele tolk voor veelgevraagde talen zoals Engels, Duits of Frans. Ook voor minder gangbare talen hebben we ruime ervaring. Voorbeelden van talen waar we een tolk voor hebben.

Arabisch
Duits
Frans
Nederlands
Oekraïens
Spaans

Chinees
Grieks
Papiamento
Portugees
Thais
Turks

Staat uw gewenste taal hier niet tussen? Vraag het ons gerust, want we hebben tolken beschikbaar voor tientallen talen.

Wat kost een tolk?

DaVinci Vertalingen begrijpt dat transparantie belangrijk is. De kosten van een tolk zijn afhankelijk van factoren als de talencombinatie, de duur van de opdracht, de locatie, de complexiteit. Met één druk op de knop vraagt u een offerte bij ons op en voorzien wij u van een prijsvoorstel, helemaal op maat gemaakt.

Heldere communicatie in meerdere talen hoeft niet moeilijk te zijn. Wij staan klaar om u te ontzorgen en uw taalbarrières te doorbreken. Ervaar de kracht van vloeiende communicatie en neem vandaag nog contact met ons op.

Inventum

INVENTUM

“Met DaVinci hebben we een jarenlange relatie. Door de groei van ons bedrijf maken ze inmiddels onze volledige handleidingen. Dat betekent dat ze schrijven, natuurlijk vertalen en ook het DTP werk verzorgen. De handleidingen worden precies zo opgemaakt zoals wij gewend zijn, in alle benodigde talen.”

DAVINCI VERTAALT ONDER ANDERE VOOR: